2 soorten led verlichting voor op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Ledzuinig.nl
  • Geplaatst in kantoor

Welke soorten led verlichting zijn er voor op kantoor? Bekijk onze blogpost met verschillende soorten led verlichting voor op kantoor.

Daar waar we thuis de verlichting overdag over het algemeen uit hebben brandt het op kantoor eigenlijk de gehele dag. Dat komt omdat we als mensen nu eenmaal prettiger en dus effiënter werken bij voldoende licht. Te weinig licht maakt ons vermoeid en uiteindelijk depressief, voldoende (maar niet teveel) licht en een prettige lichtkleur zijn dus belangrijk voor onze werkruimte.

 

Vroeger bestond kantoorverlichting voornamelijk uit TL buizen, meestal in een inbouwarmatuur in het systeemplafond. Zo'n ding in het plafond met een rooster ervoor. Tegenwoordig zijn er veel alternatieven in de vorm van led verlichting. In deze blogpost bespreken we twee soorten led lampen voor op kantoor.

 

Led paneel

Een led paneel is simpel gezegd een dunne plate plaat die licht geeft. Led panelen zijn verkrijgbaar in de standaard afmetingen van een systeemplafond (30, 60 of 120 cm lang/breed). Groot voordeel van een led paneel is de lange levensduur, het strakke design en het eenvoudig vervangen van bestaande armaturen in het plafond.

 

Led paneel lichtkleur

Als u kiest voor een led paneel op kantoor kunt u het best kiezen voor een lichtkleur van 4200K, dat werkt doorgaans het fijnst in kantooromgevingen en prakrijkruimtes.

 

Led paneel ophangen

Geen systeemplafond? Of uw verlichting wat lager ophangen dan het plafond? Voor onze led panelen hebben we een ophangset beschikbaar. Ophangen gaat door middel van 4 of 6 staaldraden, afhankelijk van de lengte. Met behulp van deze ophangset hangt u het led paneel maximaal 100 cm lager dan het plafond.

 

Led paneel bekijken?

In onze showroom laten we graag het led paneel van uw keuze aan u zien. Op die manier kunt u zien hoeveel licht een led paneel geeft en hoe een led paneel eruit ziet. Overtuigd? Dan kunt u uw bestelling direct meenemen bij onze afhaalbalie. Is meenemen lastig? Dan sturen we uw bestelling graag naar u toe.

Led paneel

Led TL

Toch uw huidige TL armaturen blijven gebruiken? Soms is het vervangen van alleen de TL buizen door led TL buizen voordeliger dan het vervangen van het gehele armatuur. Daarnaast kan het zijn dat uw TL armaturen een bepaalde uitstraling aan de ruimte geven. In dat geval kunt u de TL buizen gewoon vervangen door led TL buizen.

Led TL lichtkleur

Ook bij een led TL kunt u vaak de lichtkleur kiezen. Net als bij een led paneel is 4200K de advies kleur voor kantoren. Led verlichting met een te felle witte kleur is niet prettig voor uw ogen als u veel op dezelfde plaats werkt. Bij magazijnen wordt echter wel vaak voor led TL buizen van 6500K gekozen omdat helder wit licht daar als prettiger ervaren wordt. Voor het kantoor kiest u dus het beste voor 4200K led TL.

 

Led TL zonder starter

Niet alleen uw TL buis zelf gebruikt stroom. Ook het voorschakelapparaat of de elektronische ballast in een TL armatuur gebruiken stroom, vaak zo'n 10% van de TL buis. Bij led TL buizen zijn deze componenten niet nodig, die sluit u namelijk rechtstreeks aan op het 230 volt lichtnet. Daardoor bespaard u niet alleen op het verbruik van de TL buizen, maar ook op de andere componenten.

 

Led TL vergelijken?

Wilt u de verschillende soorten led TL buizen vergelijken? Dat kan in onze showroom. We laten u daar graag zien wat de lichtkleur van 4200K en 6500K is, ook de verschillende lichthoeken (120 graden en 330 graden) kunnen we u laten zien. Heeft u een keuze kunnen maken? Dan kunt u uw bestelling afhalen bij onze afhaalbalie.

 

De uiteindelijke keuze

De keuze tussen led panelen en led TL maakt u natuurlijk op basis van wat praktisch en financieëel haalbaar is. Als we kunnen helpen bij het maken van die keuze door meer informatie te verstrekken, of uw situatie te bespreken, dan kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of per telefoon op 050 - 21 11 852.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »